Hjælp til dig med BED

Heldigvis findes der forskellige steder, du kan henvende dig, hvis du har en mistanke om, at du eller en du kender lider af spiseforstyrrelsen BED (Binge’s Eating Disorder).

Du kan bl.a. få gratis rådgivning hos Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, eller henvende dig til egen læge. Men da BED endnu ikke er en del af af det danske diagnoseklassifikationssystem, er der ofte ikke meget hjælp at hente ud over henvisning til en diætist eller kostvejleder, som kan fortælle dig, hvad du bør spise.

Sandsynligvis ved du allerede, hvad der er sundt og usundt, gavnligt og skadeligt for din krop. Det er ikke dér, din udfordring ligger. Nej, du mangler redskaber til at gøre noget andet, end det du plejer, når du får trangen til at overspise.

 

Hvad har du brug for

  • Du har brug for at blive klogere på dit spisemønster, altså i hvilke situationer, du især griber til maden som løsning på dine frustrationer. Derfra kan du arbejde videre med nye strategier.
  • Find ud af, hvilke tanker og overbevisninger, der ligger bag dit billede af dig selv. Ofte er det negative selvbilleder og destruktive tanker, der er din virkelighed. Det skal ændres, for du er så meget mere end din spiseforstyrrelse.
  • Dyk ind i dig selv og lær din krops signaler, dine tanker, følelser og din adfærd bedre at kende. Når du får øje på en sammenhæng, bliver du i stand til at bryde kæden og starte en adfærdsændring.

 

 

  • Arbejd med en integreret behandling bestående af både kognitiv adfærdsbehandling og en livsstilsændring. Vedvarende resultater opnås kun, hvis du når dybere ind i årsagerne til dit udfordrede spisemønster og et vægttab opnås kun ved en kostændring.
  • Du kan vælge at arbejde i et individuelt forløb eller i et gruppeforløb eller i en kombination af disse. Uden hjælp fra eksperter indenfor BED er det svært at komme din spiseforstyrrelse til livs.

Du kan se mere om forskellig forløb hos Dit Liv – Din Trivsels BED-ekspert, eller se de mange brugbare links til artikler, internetsider og litteratur, der kan støtte dig undervejs.