SKAL-ting og VIL-ting

1862077_opt

Hverdagen kan skrues sammen på mange måder. Min yndlingsmåde er at fylde den mest muligt med det, som giver mig glæde og energi og samtidig minimere de ting og gøremål, som jeg ikke rigtig gider og har lyst til, – ting, som dræner mit humør og mit overskud.

blomster 2

Jeg oplever massevis af små lykkeøjeblikke, når jeg praktiserer min yndlingsmåde. Hvor skønt er det ikke at krybe under dynen om aftenen og vide, at nattesøvnen fører dig direkte til dagens bedste kop kaffe: morgenkaffen. Duften af friskkværnede bønner breder sig i køkkenet. Stearinlysets gule flamme blafrer i vindueskarmen og rolig god-morgen-musik siver ud af radioens lille højttaler. Kaffeslurken rammer læberne, fylder mundhulen og bevæger sig varm og blød ned gennem svælget. Fyldt med nydelse tænker jeg min dag igennem…

Uh, det bliver en god dag… Selvom mørket er længe om at lette og himlen måske ikke bliver blå i dag, er der lys. Lys i tankerne, lys i hjertet og lys i livet. “Sådan føles lykke”, siger jeg til mig selv, glædes og er virkelig taknemmelig over, hvordan livet tilsmiler mig.

lykkeDer er godt nok et enkelt gøremål eller to, som kalder på overspringshandlinger, men med tankerne rettet mod de øvrige “yes”-ting, får de ikke meget opmærksomhed. Nej, dagen glider let afsted. Den store mængde VIL-ting skaber glæde og rum og tid. Tiden giver plads til endnu flere VIL-ting. SKAL-tingene håndteres uden de store energiresurser. Der er overskud på energikontoen og livet er i balance.

 

Men de modsatte dage…, uger…, måneder…,  findes desværre også. Tider, hvor nattesøvnen forstyrres af morgendagens mange gøremål. “Øv”-ting, som vil kræve et helt arsenal af overspringshandlinger. Morgenkaffen smager ikke helt så godt og radioen skratter, – lyden går dårligt igennem. Mørket er længe om at lette og på himlen hænger grå skyer. Mon de overhovedet letter i dag?

octopus1

I den ideelle verden er det selvfølgelig muligt at vælge lyset. Muligt at fylde dagene, ugerne, månederne med VIL-ting og minimere SKAL-tingene. Men i den virkelige verden – i min virkelige verden – kan det ikke altid praktiseres. Så erstattes VIL-ting af alt for mange SKAL-ting. Når tiden tillader det,  er der selvfølgelig mulighed for at indskyde en lillebitte VIL-ting. Men hov, energien er væk og overskuddet til at gøre den skønne VIL-ting er pist forsvundet. Der er underskud på energikontoen og livet er i ubalance.

Så dukker det store spørgsmål op: Hvordan tager jeg styringen af mit liv tilbage?

too-busy_optvægtskåle
Jeg vil strække mig langt. Jeg har det fint med, at vægtskålene er lige: at der er lige mange SKAL-ting og VIL-ting. Men når skålen med SKAL-ting bringer vægten i ubalance, så er tiden kommet til at stoppe op. “I morgen”, siger jeg til mig selv, “i morgen bliver det anderledes…” og ved, at med de ord, er der fokus på glæden og lykken og en ændring er i sigte i horisonten..

Hvordan er balancen mellem SKAL-ting og VIL-ting i din hverdag? 

whatever you decide

Vil du også have de nyeste blogindlæg serveret direkte i din indbakke?
Så skynd dig at aktivere nærværsknappen og gør dig klar til at møde dig selv i din inderste essens ❤

Facebookmail
Facebooklinkedininstagram