Hvorfor Yin Yoga?

Yin Yoga arbejder med dit bindevæv
Yin Yoga arbejder med bindevævet i din krop.

Bindevævet – også kaldet fascia –  findes i hele kroppen: i huden, i og omkring muskler, sener og knogler og i alle organer. Fascia binder din krop sammen, sørger for, at der er forbindelse mellem muskler og knogler og at vores indre organer bliver, hvor de er.

Det er vigtigt at holde bindevævet sundt og smidigt, så det har optimale betingelser for at få hele vores indre system til at fungere og være så bevægelig, smidig og mobilt som muligt.

 

 

Sådan kan du forstå fascia

Du kan måske danne dig et billede, hvordan bindevævet hænger sammen, hvis du forestiller dig en appelsin, som er skåret over på tværs. Mellem de mange orange blærer fyldt med saft kan du se en masse hvide hinder, nogle helt tynde, andre kraftigere.

Det netværk holder sammen på appelsinen. På samme måde binder vores bindevæv alle vores organer og strukturer sammen.

 

Et andet eksempel på bindevæv er den kraftige hinde, som sidder på en svinemørbrad og som vi skærer af, inden vi steger den.

 

Yin Yoga er lange dybe stræk
Når du dyrker yin yoga aktiverer du bindevævet via lange blide stræk. Det gør bindevævet saftigt og smidigt og i stand til at støtte musklernes arbejde og bevare eller styrke din mobilitet.

Det er vigtigt at mærke ind i kroppen, så det stræk du påfører din krop er tilpasset dagsformen og fascias evne til at strække sig. Derfor oplever mange, at Yin Yoga går dybt på flere planer, både kropsligt og mentalt.