Sådan foregår Yin Yoga

Yin Yoga er langsom og rolig
Når du laver Yin Yoga, bevæger du dig meget langsomt. Det meste Yin Yoga foregår siddende eller liggende og du får sjældent sved på panden. Du guides ind i en stilling, som dels frembringer et stræk i en del af din krop og ofte opstår der en lille kompression et eller flere andre steder i din krop.

Din krop arbejder med tyngden sin egen vægt som belastning og understøttes med forskellige hjælpemidler, fx et bolster, tæppe eller yoga blok, så tyngdekraften ikke presser din krop ud over sin egen grænse.

 

Øget kontakt til kroppen
Du øver dig i at mærke ind i kroppen, så du ikke udfordrer din krop mere end den har godt af og kan holde til. Du bliver fortrolig med din krops signaler og lærer at mærke din krops grænser for belastning og stræk.

Det handler ikke om at være super smidig og at skulle noget bestemt. Al yoga foregår på din egen yogamåtte, forstået på den måde, at det som sidemanden kan med sin krop ikke er det samme som du skal kunne med din krop. Hver eneste krop er ganske unik og arbejdet med den skal  ske ud fra individuelle begrænsninger.

 

Statiske stillinger og dybe stræk
Når du har hjulpet din krop godt tilrette i en yin-stilling, bliver du ofte i stillingen i flere minutter. Ved hjælp af dit åndedræt arbejder du med at strække og saftiggøre fascia, som derved bliver mer smidigt og mobilt. Når du bruger din vejrtrækning bevidst i stillingerne, kommer du automatisk dybere ind i kroppen og hjælpen den til at give sig hen.

 

Er Yin Yoga meditation?
Yin Yoga i sig selv er ikke meditation, men mange oplever at yogaen har en meditativ effekt, da en langsom, rolig og dyb vejrtrækning automatisk beroliger nervesystemet. Samtidig har det bevidste fokus på dine kropsfornemmelser den effekt, at din opmærksomhed giver slip på tanker, som ikke handler om lige nu og her. Du er bare med din krop og dit åndedrag.

 

 

Eksempler på stillinger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eksempler på hjælpemidler